Social Sofa’s in nieuw Amsterdam/Veenoord

In Nieuw Amsterdam werd een idee geboren: Een inwoonster had als droom twee bankjes langs de waterkant te laten plaatsen waarin het thema Van Gogh zou worden verwerkt. In het voorjaar van 2018 zijn ruim 40 vrijwilligers uit Nieuw-Amsterdam en Veenoord maanden bezig geweest om de ‘Social Sofa’s’ van glasmozaïek steentjes te voorzien. Ruim 500 kilo glas is op de betonnen bankjes geplakt. Het was een heel karwei: steentjes knippen en precies zo plakken dat de afbeeldingen goed zichtbaar zouden worden. Maar het resultaat mag er zijn! De initiatiefneemster heeft een kunstenares bij het idee betrokken en samen zijn ze op weg gegaan om het project te realiseren. Inmiddels komen uit steeds meer dorpen de vraag of dit idee ook elders uitgevoerd kan worden. Een mooie ontwikkeling!

Playground Pimped

In de Emmense wijk de Rietlanden beschikken de kinderen over een sportcomplex met een skatebaan, tafeltennistafel en een voetbalkooi. In de loop van de tijd zag het geheel er steeds onaantrekkelijker uit en ontstond het idee om het geheel op te knappen.

Het project moest niet alleen zorgen voor kleur maar liefst ook voor grote betrokkenheid van de wijkbewoners. Buurtsupport zorgde dat de skatebaan en de andere grote items picobello geverfd werden. De vernieuwde playground werd feestelijk geopend met o.a. veel basisschoolleerlingen en de wijkvereniging.