Vijf aanvragen voor Buurtcultuurfonds Emmen toegekend

Afgelopen periode zijn vijf aanvragen gehonoreerd voor een bijdrage uit het Buurtcultuurfonds Emmen.

Toprit
Dit is een buurtactiviteit in de wijk Rietlanden waarbij de cajóngroep van slagwerker Peter Deiman rond Kerst bekende Top 2000 songs meespeelt aangevuld met begeleiding van zangeres/gitarist Margaretha Kleine. Dit vindt plaats in een decor van kerstverlichting, vuurkorven en toepasselijke versnaperingen. Buurtbewoners kunnen participeren d.m.v. een workshop cajón o.l.v. Peter Deiman.

The Birdsfeeder
The Birdsfeeder is een beeldende kunst project. Er word een buste gemaakt van Alfred Hitchcock van vet en vogelvoer. Zo zal het een werking aangaan met de omliggende natuur en opgegeten worden. Hiermee willen de uitvoerders van het project mensen bewust maken van de vogel- en insecten sterfte in Nederland en mensen laten zien hoe je met innovatieve kunst een boodschap kan overbrengen.

Folk an de Gruppe
Een tweedaags muziekfestival in Nieuw- Schoonebeek met dit jaar een aangepaste versie onder het thema Luustern veur’t Duustern”. Ondanks dat bezoekers niet mogen rondlopen en dansen wordt het festival neergezet in een gezellige, sfeervolle omgeving tussen de bossen. De diverse muziekoptredens zorgen voor een mooi programma.

Into Nature
Into Nature is een tweejaarlijkse kunstexpeditie door het Drentse landschap en zou in 2020 plaatsvinden in Emmen en het Bargerveen. In 2021 wordt het project alsnog uitgevoerd gebaseerd op de vlinderkas in het oude dierenpark. Tevens maakt de Italiaanse kunstenaar Giorgio Andreotta Calò een film van de ‘vlinderperformance’ die tijdens de manifestatie van Into Nature in 2021 zal worden getoond aan het publiek.

Openluchtfilms Filmhuis Emmen
Filmhuis Emmen organiseert op 8 en 22 oktober twee openluchtfilms in het Rensenpark. Bezoekers kunnen zich hiervoor gratis aanmelden. Met een dekentje en een warme kop koffie film kijken in de buitenlucht is een bijzondere ervaring in deze periode van het jaar. Er is ruimte voor 50 bezoekers