Stappenplan

Aanmelden

Je hebt een idee om je buurt nog leuker, gezelliger en mooier te maken. Misschien liep je al een tijdje met een plan rond of misschien heb je samen met buurtbewoners een plan gemaakt. Dan is het tijd om er iets mee te doen! Schrijf je in! Je kunt je aanmeldformulier, projectplan en begroting mailen naar: buurtcultuurfonds@dekunstbeweging.nl of per post sturen naar: De Kunstbeweging, t.a.v. Buurtcultuurfonds Emmen, Noorderplein 101, 7811 MG, Emmen.

Projectplan

In een projectplan schrijf je wat je wilt gaan doen. Om het plan goed te kunnen beoordelen hebben we allerlei informatie nodig; over het idee, over hoe je de bewoners er bij betrekt, over wat het jouw buurt op brengt en natuurlijk hoeveel het gaat kosten. Ook maken we samen een planning om ervoor te zorgen dat e.e.a werkelijkheid wordt.

Plan indienen

Als je projectplan klaar is dan dien je deze in bij De Kunstbeweging. De Kunstbeweging kijkt of het plan en de begroting compleet zijn. Vervolgens kun je het complete plan zelf naar de Gemeente Emmen sturen via buurtcultuurfonds@emmen.nl o.v.v. aanvraag Buurtcultuurfonds. De gemeente kijkt naar onderwerpen zoals: doel, wat is de opbrengst voor jouw wijk of dorp, wat is de haalbaarheid en of de financiën kloppen. De Gemeente Emmen neemt het besluit of het project door mag gaan. Uiterlijk 4 weken na de sluitingsdatum van het kwartaal krijg je te horen of je de subsidie krijgt.

Adviesgesprek

Nadat je het inschrijfformulier hebt verzonden neemt De Kunstbeweging contact met je op voor een afspraak. Dan kunnen jullie samen kijken wat er nodig is om een goed projectplan te schrijven. Als je daarna nog vragen hebt stuur dan een e-mail naar buurtcultuurfonds@dekunstbeweging.nl

Elk kwartaal

De inschrijving van het Buurtcultuurfonds sluit vier keer per jaar op: 15 februari, 15 mei, 15 augustus en 15 november. Let op, het is belangrijk om ruim voor de door jou gekozen datum een afspraak bij De Kunstbeweging te maken. Wacht dan niet te lang dan kunnen we de aanvraag uitgebreid bespreken en deze compleet te maken en in te dienen.
 

Van start

Als je project wordt goedgekeurd door de gemeente kun je aan de slag! Heb je dan nog vragen over de uitvoering dan kun je weer terecht bij De Kunstbeweging. Zij kunnen je helpen en adviseren tijdens de realisatie van je project.

Maak jouw buurt leuker met kunst en cultuur!

Iedereen kan meedoen!

Wij helpen je je plan te realiseren!

Samen gaan we ervoor!

Komt mijn idee in aanmerking?

Er zijn een aantal spelregels waar je aan moet voldoen:

• Je hebt een zelfbedacht idee en je woont in de gemeente Emmen.
• Je activiteit vindt plaats in de wijk of het dorp waar je woont.
• Je betrekt buurtgenoten en/of (een) kunstenaar(s) bij het project.
• Je buurt wordt er leuker van en het plan heeft de potentie iets blijvends te kunnen zijn.
• Je activiteit kost minimaal € 200,00 euro.
• Je betaalt zelf 20% van de totale kosten door bijvoorbeeld het werven van donateurs en sponsoren. De Kunstbeweging kan je hierbij adviseren.
• Je vraagt aan voor één van de sluitingsdata: 15 februari, 15 mei, 15 augustus en 15 november.

* Deze regeling is niet bedoeld voor professionals, verenigingen, stichtingen of andere instellingen.