Na de start van het Buurtcultuurfonds in januari zijn 3 projecten toegekend

In Weerdinge wordt op 25 mei een Foodlovers event georganiseerd: Een kleinschalig event waarbij de focus ligt op de liefde voor kunst, muziek, theater en eten:voeding voor lichaam en geest. Op een locatie met uitzicht over de Hondsrug wordt een bruisend feest neergezet waar men kan genieten van kunst, cultuur en lekkere hapjes met en voor mensen uit Weerdinge en omgeving. Veel artiesten/kunstenaars die deze dag meedoen wonen in Weerdinge of directe omgeving.

In Emmer- Erfscheidenveen gaan de kinderen van groep 7 en 8 van beide basisscholen spelcontainers opfleuren met graffiti. Samen met buurtsportcoaches, Sedna en plaatselijk belang is het idee geboren. Onder leiding van een graffitikunstenaar gaan de leerlingen aan de slag van ontwerp tot eindresultaat. Als de containers klaar zijn wordt het project feestelijk geopend.

Inwoners van Parc Sandur organiseren op 2 juni een kunstmarkt. Deze markt is een samenwerking tussen de werkgroep Art Sandur en de wijkvereniging. Met dit project wil men de creativiteit van professionele, semiprofessionele en amateurkunstenaars uit de wijk in de spotlights te zetten en verbinden. Voor inwoners van de wijk is het mooi om kennis te maken met al deze creatieve activiteiten in hun wijk.